Kaktüs Creative Sponsorluğunda Fotoğraf Sergisi

Kaktüs Creative Medya olarak her zaman sanata ve sanatçıya olan inancımız ve saygımız en yüksek mertebededir. Toplumların gelişiminde sanatın ve sanatçının öneminin bilincinde ve sosyal sorumluluklarımızın farkındayız. Gaziantep'in kültürünün bir parçası olan Kuşçuluk ve Kuş hayranlığını projelendiren Ahmet KÜÇÜKAYDIN ve Mehmet Ali BAZ'a verdiğimiz destekten ötürü onurluyuz.

Gaziantep Fotoğraf Sanatı Derneği (GAFSAD) üyelerinden Ahmet Küçükaydın ve Mehmet Ali Baz tarafından Kaktüs Creative Medya sponsorluğunda açılan ‘’Pazar’’ konulu fotoğraf sergisi büyük ilgi görüyor.

Gaziantep’in ilk fotoğraf Sanatı Derneği olan ve yaptığı sanatsal  fotoğraf  etkinlikleriyle göz dolduran GAFSAD, başarılı çalışmalara imza atıyor. Bu anlamda GAFSAD üyeleri Ahmet Küçükaydın ve Mehmet Ali Baz tarafından açılan ‘’Pazar’’ konulu fotoğraf sergisi büyük ilgi topladı.

Sanat bir toplumun gelişmiş güzellik duygusudur
GAFSAD üyelerinden Ahmet Küçükaydın ve Mehmet Ali Baz tarafından açılan sergiye sponsor olan Kaktüs Creative Medya Yönetim Kurulu Başkanı Servet Törer, Türkiye’de sanat ve sanatçıya yeteri kadar destek verilmediğini  söyledi. Törer ‘’Tüm sanat dallarının maddi ve manevi destek konusunda zorluklar çektiğinin farkındayım ancak fotoğraf sanatının daha fazla desteğe ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Büyük şehirler her zaman sanata ve kültüre büyük önemlerin verildiği yerler olarak görülmesine rağmen ve Gaziantep Türkiye’nin altıncı büyük şehri  olmasına rağmen adına yakışacak bir sanatsal öneme sahip olamadığını üzülerek  görüyoruz.

Sanat çirkinin karşısına güzeli yanlışın karşısına doğruyu kötü karşısına iyiyi koyar.  Bir toplumun gelişmişlik düzeyinde sanat önemli bir kriterdir. Sanat bir toplumun gelişmiş güzellik duygusudur. Sanat bir toplumun ruhudur, sevincidir, mutluluğudur, gözyaşıdır, kederidir.

Böylesine güzel ve anlamlı bir sanat çalışmasında rol aldıkları için sevgili Ahmet Küçükaydın’ı ve Mehmet Ali Baz’a tekrar teşekkürlerimi ve minnetimi sunuyorum ayrıca fotoğraf sanatına destek olmak benim için onurdur. Ve sanata hak ettiği desteği vermek  adına  her zaman daha fazla imkana sahip olmayı diliyorum. Sanata ve sanatçıya destek olma konusunun her bireyin, kurum ve kuruluşun asli görevi olduğu düşüncesindeyim.’’ diye konuştu.

Konuşmaların ardından fotoğraf sanatçıları Ahmet Küçükaydın’ı ve Mehmet Ali Baz, Kaktüs Creative Medya Yönetim Kurulu Başkanı Servet Törer’e bir tablo hediye etti. İl Halk Kütüphanesi’nde açılan  sergi 31 Aralık 2016 tarihine kadar da gezilebilecek.